Personvernerklæring

Oppdatert 2019-03-20.

GDPR er en EU-forskrift som ble gjeldende i hele EU, inklusiv Norge, 25. mai 2018. GDPR erstatter den norske personopplysningsloven med ytterligere strengere krav til hvordan vi som selskap kan behandle dine personopplysninger.

Ditt personvern er viktig for oss, og derfor ønsker vi å informere deg om vår oppdaterte personvernpolicy. I hvert kapittel beskriver vi mer detaljert hvilken personlig informasjon vi har om deg og hvordan vi bruker den, informerer om dine rettigheter, for eksempel hvordan du kan få tilgang til informasjonen din og hvordan du kan be om at vi slutter å bruke informasjonen din og hvordan vi jobber med informasjonskapsler (og hvordan du kan nekte dem).

Hvis du fortsetter å bruke tjenestene våre, antar vi at du samtykker i at dataene dine blir håndtert i samsvar med Egil Verne AS sine Personvernregler og vår bruk av informasjonskapsler.

 

PERSONVERN OG DATALAGRING

 

Databeskyttelse er et spørsmål om tillit, og vi vil at du skal føle deg trygg når du besøker www.verne.no angående hvordan vi håndterer din personlige informasjon. Vi vil informere deg om hvordan vi lagrer og bruker data. Følgende personvernregler forklarer hvilken informasjon vi har og samler inn fra deg gjennom www.verne.no.  Vi vil beskrive hvilke data vi behandler og hvordan dette skjer.

 

  1. Ansvar for personopplysninger og dine rettigheter

Egil Verne AS, Organisasjonsnummer  964 476 543 er ansvarlig for personopplysninger for dine personopplysninger og dermed ansvarlig for behandlingen av personopplysninger, og vi har følgende kontaktinformasjon:

Egil Verne AS
Prof Birkelandsvei 26B
1081 Oslo 

Tlf:  22 90 68 00

E-post: post@verne.no

 

Bare personer på Egil Verne AS som trenger tilgang til dine personopplysninger for å oppfylle formålet med behandlingen, får tilgang til personopplysningene. Vi selger aldri dine data i markedsføringsøyemed til tredjepart utenfor Egil Verne AS. Informasjonen som blir gitt videre til tredjepart, brukes bare til å tilby våre tjenester til deg. Du finner de forskjellige kategoriene av tredjeparter i kapittel 3 og 4.2.

 

1.1 Dine rettigheter

Du har rett til å motta informasjon om hvilken personlig informasjon om deg vi behandler og kan be om en kopi av informasjonen. Du har rett til å få rettet og slettet dine personopplysninger. Du har rett til å begrense behandlingen av personopplysninger og innvende mot behandlingen av individuelle personopplysninger. Du har også rett til å ha personopplysningene dine i et maskinlesbart format og at personopplysninger flyttes til en annen persondata administrator. Du har rett til å nekte direkte markedsføring. For dette formålet, vennligst referer til ovennevnte kontaktinformasjon. Hvis du er misfornøyd med hvordan vi behandler dine personopplysninger, har du rett til å inngi en klage til Datatilsynet.

 

  1. Innsamling og behandling av personopplysninger

Personrelatert informasjon er informasjon som kan tilskrives en bestemt individuell fysisk person, for eksempel navn, telefonnummer, adresse og andre data som du skrev inn når du registrerte en kundekonto.

 

2.1 Kundekonto

Alle kunder som kjøper fra Egil Verne AS blir registrert gjennom et kundesenter og får dermed en kundekonto.

 

Når du søker om en kundekonto i e-handel på egen hånd, vil du ha direkte passord-beskyttet tilgang til dine data som er lagret hos oss. Her kan du blant annet se informasjon om dine utfylte, åpne og nylig sendte ordrer eller endre passord. Hvis du vil endre din eksisterende kontaktinformasjon, kan du kontakte oss på 22 90 76 00 eller via e-post post@verne.no

 

Nødvendig informasjon som følger med all kundekortregistrering for å administrere ordrene dine og oppfylle våre forpliktelser overfor deg som kunde er:

 

Fornavn

Etternavn

E-post adresse

Firmanavn

Fakturerings- og leveringsadresse

Telefon

Adresse

Postnummer

By

Passord (bare når du registrerer deg via e-handel)

 

Vi bruker din e-postadresse for å bekrefte din bestilling og levering og for å kommunisere med deg. Din e-postadresse brukes også som din identifikasjon (brukernavn) når du logger inn på vår e-handel.

 

Vi samler inn, lagrer og behandler dataene dine for gjennomføring av kjøpsprosessen som informasjon om din kjøps- og ordrehistorikk, inkludert eventuelle påfølgende klagesaker, i markedsføring samt for å forhindre kriminelle handlinger og svindel.

 

  1. Hvordan vi bruker dataene dine til annonseringsformål

I tillegg til å behandle dataene dine når du håndterer kjøpet hos Egil Verne AS, så bruker vi dataene dine til følgende formål: For å forbedre opplevelsen din på www.verne.no ved å gjøre dem mer tilpassede og individuelle. Samt å kommunisere med deg om dine bestillinger, eller om visse produkter eller markedsføringskampanjer, og for å kunne anbefale produkter som kan interessere deg. For dette formålet bruker vi eksisterende informasjon, for eksempel produkter du har kjøpt / sett på. Bruk av dine personopplysninger til reklameformål kan innvendes mot en skriftlig melding til kontaktinformasjonen nevnt under punkt 1 (f.eks. E-post, telefon).  Vi kan dele din informasjon med våre IT- og systemleverandører og har signert med de berørte parter en avtale om tilgang til personopplysninger for å sikre at dine personopplysninger blir beskyttet.

 

3.1 Nyhetsbrev

Egil Verne AS lagrer navn, firmanavn og e-postadresse og sender 10-15 utsendelser i året med nyheter, tilbud og kampanjer. Nyhetsbrevene kan være basert på data fra tidligere utsendelser eller klikk på vår hjemmeside. Hvis du ikke vil fortsette å motta nyhetsbrev fra oss, kan du abonnere (se lenke i nyhetsbrevet) eller kontakte oss på 22 30 68 00 eller via e-post post@verne.no

 

3.2 Mailing

Når vi sender mail til deg, bruker vi adressen som er registrert i systemene våre. Hvis du ikke lenger ønsker annonseringsforsendelse, kan du avbryte den ved å kontakte kundesenteret.

 

  1. Personopplysninger og informasjonskapsler

Personopplysninger inkluderer alt som personlig kan identifisere deg som navn, adresse, personnummer, e-post, etc. I tillegg til denne informasjonen som du selv har gitt, er informasjonskapsler. Informasjonskapsler er små tekstfiler som er lagret på datamaskinen din, og som lagrer visse innstillinger og data for datautveksling med systemet vårt gjennom nettleseren din (hvis du ikke har slått av informasjonskapsler, se 4.4).

 

4.1 Hvorfor lagrer Egil Verne AS dine personlige data og informasjonskapsler?

Vi ønsker å levere en god opplevelse for våre besøkende, som betyr å kunne presentere og markedsføre skreddersydde produkter, skreddersydd for hver person som bruker nettstedet. For at vi skal kunne gjøre det, sporer vi hvordan besøkende klikker seg rundt. Sporing utføres ved hjelp av informasjonskapsler. Det er mulig å bruke nettstedet vårt uten å la oss lagre informasjonskapsler, men opplevelsen er ikke like personlig. Vi bruker også informasjonskapsler til:

  • Lagre informasjonen din hvis du velger “husk meg” når du logger inn.
  • Lagre favorittproduktene og tidligere kjøp.

 

4.2 Hvordan håndterer vi informasjonskapsler?

Informasjonskapsler spores ved hjelp av trackere, med forskjellige formål. I vårt tilfelle handler det om å tilby besøkende en skreddersydd opplevelse av vårt sortiment. Vi bruker følgende tredjeparts trackere for å spore og analysere informasjonskapsler:

 


Trusler fra Google Analytics

 

4.2.1 Google Analytics

Google Analytics bruker metoder som tillater en analyse av din bruk av nettstedet gjennom informasjonskapsler som er lagret på datamaskinen din. Du kan forhindre registrering av informasjonen om din bruk av nettstedet, som er opprettet av informasjonskapsler (inkludert din IP-adresse), av Google og behandlingen av denne informasjonen av Google, ved å laste ned og installere plugin i nettleseren, som du finner ved å bruke følgende lenke:

http://tools.google.com/dlpage/gaoptout?hl=no

Dette vil lagre en opt-out cookie på terminalen din. Hvis du sletter informasjonskapslene dine, må du klikke på denne lenken igjen. Informasjonskapsler lagres kontinuerlig, så lenge du har godkjent dem. Ellers lagres personopplysninger når:

  • Du søker om en konto for vår e-handel
  • Registrer deg for vårt nyhetsbrev

 

4.2.2 Trusler

Trusler sporer atferd og ikke enkeltpersoner. For å beskytte og garantere besøkende personvern, er Hotjar avhengig av anonym innsikt i bruken av nettstedet og ikke på personlig informasjon. Besøkende får tildelt en unik bruker-ID, slik at Hotjar kan følge med på returnerende besøkende uten å stole på noen personlig informasjon. Når data blir samlet inn med innspillinger, har Hotjar også forskjellige automatiserte funksjoner for å holde hemmelig informasjon og dataene holdes private i besøkendes nettleser, noe som betyr at personlig identifiserbar informasjon aldri når serverne og øktene derved er private.

Hvis du ikke vil at sporing av nettstedet ditt skal spores, kan du blokkere Hotjar her:

https://www.hotjar.com/legal/compliance/opt-out

 

4.3 Slik sletter du informasjonskapsler i nettleseren din

Du kan stille nettleseren din slik at informasjonskapsellagring bare blir akseptert når du samtykker, og dermed forhindrer fremtidige cookies, fra å bli lagret på datamaskinen din. Hvis du bare vil godta Egil Verne sine informasjonskapsler, men ikke de fra våre leverandører og partnere, kan du endre innstillingen i nettleseren din til “Blokker tredjeparts cookies”.

Hvordan du sletter informasjonskapsler fra nettleseren din, avhenger av hvilken du bruker. Du finner veiledning via nettleserens eget grensesnitt, eller nettsted. Noen vanlige nettlesere og hvordan du sletter informasjonskapsler i dem (klikk for ekstern lenke):

Chrome

Firefox

Internet Explorer

Safari

 

  1. Hvor lenge lagrer vi dine personopplysninger?

Vi lagrer ikke personlig informasjon som vi behandler for å administrere bestillingen din eller oppfylle forpliktelsene vi har overfor deg lenger enn det som er nødvendig for at vi skal behandle ordrene dine eller utføre vår avtale. Hvis du samtykker i å motta markedsføring av nyhetsbrev, lagrer vi navnet og e-postadressen din til dette formålet til du melder deg av eller nekter å behandle dine personopplysninger for direkte markedsføringsformål. For regnskapsformål lagrer vi informasjon i samsvar med gjeldende regnskapslovgivning. Vi lagrer informasjonskapsler i 26 måneder.

 

  1. Sikker dataoverføring

Din personlige informasjon overføres sikkert med oss ​​gjennom kryptering. Dette gjelder selvfølgelig også for din bestilling og innlogging som kunde. Vi bruker SSL (Secure Socket Layer) krypteringssystem. Hvis Egil Verne AS blir berørt av brudd på data som på noen måte påvirker dine personopplysninger, vil du bli informert om dette.

Innholdet i denne databeskyttelsespolitikken kan endres over tid. Vi vil alltid holde kundenes personvern høyt og følge alle lover om databeskyttelse i EU og Norge. Hvis vi gjør store endringer, vil disse bli kommunisert.